Rundbrev till Kvinnor för mission 2023 10 22När vi delar det bröd som han oss ger
Då förnyas vårt liv av den kärlek som aldrig dör
O, Jesus du är hos oss.

Förra veckoslutet hade jag förmånen att få möta ordföranden och medlemmar från våra lokala avdelningar i Kvinnor för mission. Vi var samlade i Oskarshamn där den lokala avdelningen stod för värdskapet.

Programmet, som planerats innan världsläget förändrades drastiskt en vecka innan vår samling, blev mer aktuellt än vad någon kunnat ana i och med Hamas angrepp på Israel och de fortsatta striderna på Gasaremsan. Biskopen Jan-Olof Johansson kom för att berätta om Den gode herdens skola, en flickskola i Betlehem och om Jerusalemsföreningen. Vi är så tacksamma över hans besök, samtidigt som vi är sorgsna över den situation som både israeler och palestinier nu lever i och för den fiendskap som växer där kärlek borde få råda.

Vi hann också med att fira 120 år med Kvinnor för mission och besök på Döderhultarmuseet. Eila Wictorzon påminde oss om att många av de uttryck vi använder i dagligt tal faktiskt är bibelcitat även om vi inte tänker på det: ”Livets glada dagar”,”Inget nytt under solen”, ”Nu gick det upp ett ljus”,”Något växer oss över huvudet”,”I elfte timmen” med flera citat.

Som avslutning på helgen delade vi bröd i mässan i Oskarshamns kyrka. En gudstjänst fylld av sång och musik.

Väl hemkommen kände jag att vi lever i ett avlångt land. I Oskarshamn var det fortfarande sommar med blommande trädgårdar och grönska, här i norra Hälsingland är det höst, kall blåst och nödvändigt att plocka fram varma kläder och vinterdäck och när jag pratade med en släkting uppe i Västerbotten skulle hon just få hjälp att ploga bort snön på uppfarten till huset.

Nästa gång vi samlas är det nog vår, åtminstone i Halmstad, där vi ska ha årsmöte den 8-10 mars 2024 och inför det behöver jag som vanligt påminna om att skicka rapporter över året som gått, medlemslistor och val av ombud.

Trots tider av oro, våld och kriminalitet får vi fortsätta att bedja om fred och försoning och tacka för att Gud hör bön.

Med önskan om Guds Välsignelse över oss alla.
Anna-Lena Arousell Berglund