Rundbrev till Kvinnor för mission november 2020


 ”INGENTING ÄR LÄNGRE SOM FÖRUT

ALLA GAMLA SANNINGAR ÄR SLUT”


Nej, ingenting är längre som förut. Pandemin har ändrat på det mesta. Vi har varit tvungna att tänka om och ändra mycket. Vi har inte kunnat träffas som vi brukat och som det ser ut kommer Coronan att hålla i sig länge än.

Ibland hör man att vi får vänta med verksamheten tills det här går över. Men jag tror att vi behöver se det hela på ett annat sätt. Vi kan göra andra saker för att ändå visa att vi tänker på och bryr oss om varandra.

Vad kan vi då göra i dessa tider? Förr sa man ”bed och arbeta” men kanske kan vi tänka ”läs och be”. Vad ska man då läsa? Ja, det varierar nog lika mycket som vi är olika varandra. För en del är det naturligt att läsa Bibeln. För andra är det naturligt att läsa om hur det var förr i tiden.

Du kan också ta kontakt med andra – både bekanta och sådana som du inte känner så väl. Använd telefonen, datorn eller varför inte brevpapper och vykort. ”Ett brev betyder så mycket”. Nu kan vi också säga: ”ett telefonsamtal betyder så mycket” Jag vet det av egen erfarenhet då min egen familj varit sjukdomsdrabbad under många månader och många som vi inte anade har hört av sig på olika sätt. En dag låg en påse nybakade bullar på vår förstukvist, en annan dag en sockerkaka. Egenhändigt målade vykort och en dikt i ett brev är tecken på att vi inte är bortglömda. Vi är omgivna av bedjande vänner.

För den som är med i en bönegrupp kan en sådan gemenskap betyda väldigt mycket. Själv är jag med i en grupp på Messenger som ringer varann varje vardagsmorgon för en stunds bibelläsning och bön. Det bär! Även för den som inte är hemtam i en sådan gemenskap kan en grupp där man regelbundet kontaktar varandra betyda väldigt mycket. Och du, om du känner någon som är sjuk och är tveksam om du kan störa, ring hellre en gång för mycket än en gång för lite, men bli inte stött om den du ringer till säger: jag orkar inte prata just nu. Hör av dig vid ett senare tillfälle istället.

Som alltid behöver vi skicka in medlemslistor och verksamhetsberättelse till riksorganisationen vid årsskiftet. Även om era möten sker på dator eller telefon, så välj ombud till riksorganisationens årsmöte.

Var på allt sätt rädda om er och om varandra.


Anna-Lena Arousell Berglund