Rundbrev till Kvinnor för mission 2022 06 12


Idag Heliga Trefaldighets dag sitter jag i försommarvärmen på min förstukvist och funderar. Tänker på sådant som jag nyss fått vara med om och på minnen längre tillbaka i tiden.

I fredags var jag på skolavslutning med ett av mina barnbarn som nu gått ut 8:de klass. Hennes skola brukar hyra Tonhallen i Sundsvall vid varje terminsavslutning och ha ett fantastiskt sång och musikprogram för föräldrar och andra anhöriga. Nu har denna tradition varit bruten under hela pandemitiden men i fredags var Tonhallen fylld till sista plats och sångglädjen stod högt i tak.

Ofta när jag kör bil har jag radion påslagen och lite då och då kommer en sång med någon som kallas miss Li. Sången handlar om sökandet efter Instruktionsboken. Refrängen lyder: Det verkar så lätt för dom som hittat hem, som funnit lösningen. Men jag kan bara inte hitta den, Instruktionsboken. För dom som är lost i livet. Den för dom som söker nåt hela tiden. Jag har letat typ överallt. Men jag kan inte hitta den. Instruktionsboken.

I början av 70-talet när jag var ung, sjöng vi ofta en sång av Tore Littmark: Jag har ofta frågor Herre, men så sällan har jag svar. Jag står ofta vid ett vägskäl och jag tvekar vid mitt val. Många gånger är jag ensam, mina frågor saknar ord. Jag har ofta frågor Herre, men så sällan har jag svar. Idag finns den sången med i vår psalmbok som nr. 218.

Jag tvivlar på att sången om instruktionsboken kommer att bli en psalm, men när jag ser den ca 140 personer starka skolkören stå på scen och sjunga önskar jag så innerligt att de ska få del av den bästa instruktionsbok för livet som finns i vår bibel och psalmbok. Tänk att kunna sjunga: Gud för dig är allting klart, allt det dolda uppenbart, mörkret är ej mörkt för dig och i dunklet ser Du mig. (Ps.217)

Det finns mycket som tynger och som skrämmer idag: krig, hungersnöd, klimathot och svårigheter att transportera mat från länder där maten finns och till de områden där svälten härjar. Människor som är på flykt i stora delar av världen och ett ofattbart lidande som vi inte orkar ta in.

Det vi kan göra är att be. Be om fred i världen, be för dom dom har makt i världen att dom ska besinna sig. Be för det uppväxande släktet. Be att barnen får fortsätta att sjunga om Den blomstertid som kommer med lust och fägring stor, du nalkas ljuva sommar då gräs och gröda gror.

Den 14/10-16/10 har Kvinnor för mission ordförandedagar i Halmstad. Välkommen!

Gud Välsigne er alla.

Många varma hälsningar

Anna-Lena Arousell Berglund