Rundbrev till Kvinnor för mission juli 2021


SOMMAR!

VÄRMEBÖLJA!

STOR NJUTNING ATT VARA VID HAVET!


Det är länge sedan jag skrev senast, men mitt år har inte varit sig likt.

Pandemin och den medföljande isoleringen har vi alla känt av. Hålla kontakt med nära och kära via sociala medier har vi fått lära oss. Även sammanträden har fått ske via telefonen eller datorn och det har vi också lärt oss, så att det fungerat även om vi saknat de personliga mötena.

En del av oss har drabbats av covid 19 i mildare eller svårare variant. (Jag ska inte klaga för min variant var lindrig.) Några av oss har mist någon kär anförvant i denna fruktanvärda sjukdom. Svårast har det troligtvis varit för dom som inte kunnat vara nära sina kära den sista tiden pga besöksförbud och smittspridning.

Själv har jag mist både min make och den person som varit som min storebror hela livet. Ingen av dem i covid 19. Den ene drabbades av obotlig cancer, men honom kunde vi tack och lov vårda hemma med hjälp av hemsjukvård och ett palliativt team till hans sista andetag. (Vilket fantastiskt land vi lever i där dessa sjukvårdsresurser finns) Den andre levde fullt ut till dess att en massiv hjärtinfarkt avslutade hans liv på några sekunder.

Sorg är olika. Den drabbar oss på olika vis och den varierar i styrka från dag till dag. En sak är dock lika, behovet av vänner, vänner som bryr sig. Dom där som hör av sig, ibland med ett sms eller ett telefonsamtal. Den där vännen som hängt en påse nybakade bullar på dörrhandtaget som en överraskning när du kommer hem, eller hon som läst en dikt som talade till henne och som skrev av den på ett kort och postade.

Jag är inte säker på att de där vännerna som hör av sig på olika sätt själva förstår hur viktiga dom är, men tack gode Gud för att dom finns. Måtte jag själv kunna vara en sådan vän för någon som behöver mig.

I skrivande stund befinner jag mig på en ö i Hälsinglands skärgård. Inne på fastlandet var det kvävande hett, men här ute fläktar det skönt från havet. Lite vågskvalp, några måsar som skriker är välkomna ljud som hör sommaren till.

Om några veckor samlas vi till årsmöte för Kvinnor för mission i Sundsvall. Jag ser fram mot att vi får mötas, prata med varandra och lyssna till intressanta föredrag.

Vi vet att många av våra vänner i den världsvida gemenskapen har det mycket svårt. Pga brister i redovisningssystemen skickas det i nuläget inga pengar från ACT till ELCZ vilket drabbar projekt som Thusanang så hårt att det måste avslutas, så vi får

satsa på de andra projekten som vi också stödjer, P 186 Myanmar, P 190 Tanzania,

P 144 Mentor Mothers i Swaziland/Eswatini, P 45 Egypten och P 27 Centralamerika.

Jag är tacksam att gåvomedel fortsätter att komma, trots att det varit svårt att genomföra samlingar på vanlig vis.

Tack för ert trofasta stöd och var på allt sätt rädda om er och om varandra.

Många hälsningar

Anna-Lena Arousell Berglund