Rundbrev till Kvinnor för mission 2018-12-10

Havet är Herrens, ty Han har gjort det
Låtom oss tillbedja Herren

De här raderna finns målade på en sten utanför vårt fritidshus ganska långt ute i havsbandet vid Hälsingekusten. Min mor köpte med sig stenen vid ett besök hos Mariasystrarna i Darmstadt för många år sedan.

För ett par veckor sedan var min yngsta dotter och jag ute vid stugan för att vintra. Ovanligt sent för årstiden för oss att fara ut i en öppen båt, men dagen var solig och klar, och sjön var ännu inte istäckt. Medan dagsljuset varade gjorde vi allt det där som man gör innan man stänger en stuga för vintern, vi täckte fönster och plockade in trädgårdsmöbler, tömde skåpen på allt som kan fresta en mus och tittade till kärleksörten, som fortfarande blommade, en sista gång för säsongen. När vi lämnade ön och for ut genom hamninloppet kunde vi njuta av solnedgången över grannöns trädtoppar. Det tog ca 3 minuter för solen att försvinna. Samtidigt blev månen synlig med en blek skiva på himlen och i den tilltagande skymningen for vi hemåt. När vi kom in till fastlandet var det redan mörkt. Maken väntade med båttrailer och vi kopplade båten och drog upp den. Det är tur att vi har en vig dotter som klättrade runt och gjorde fast allt som måste fästas innan en båt får färdas på land.

Nu är vi redan inne i advent. I stället för att blicka ut mot havet njuter vi av de tända adventsljusen och förbereder oss för den kommande julen. Insamlingen ”En flicka är född” pågår som bäst och många kyrkokörer bidrar till insamlingsresultatet med advents och julkonserter.

I höst har vi haft vår ordförandekonferens i Halmstad och nästa större träff för ”Kvinnor för mission” blir årsmötet den 15-17 mars. Denna gång i Oskarshamn. Tänk på att välja ombud till årsmötet. Har ni något ni vill motionera om, så är det dags att börja formulera motionerna nu.

Vi planerar för att ta emot gäster från Zimbabwe och Swaziland i månadsskiftet augusti-september 2019.

Som vanligt vill vi gärna ha in verksamhetsberättelser och medlemslistor till riks för detta år också. Adressen dit dessa ska skickas är: Kvinnor för mission, Svenskakyrkan, 751 70 Uppsala

En glädjekälla för oss i styrelsen är att vi kan bidra med medverkan i de lokala föreningarnas program. Tack vare pengar från MUCF är det möjligt.

Så får jag önska er alla en välsignad advents och juletid!

Anna-Lena Arousell Berglund


KALLELSE
Härmed kallas ombuden från lokalavdelningar och kretsar för Kvinnor för mission till årsmöte i Oskarshamn den 16/3 2019. Se vidare information på vår hemsida.
Anna-Lena Arousell Berglund (ordf)