Rundbrev till Kvinnor för Mission juli 2017

Tänk så fort tiden går, vi är redan mitt i sommaren och grönskan är så vacker och jag har knappt hunnit fatta vart våren tog vägen.
 
Psalm 753
Nu är det härligt att leva. Nu är det tid för musik. Nu vill vi sjunga och spela sommarens solmelodi!
Barfota går vi i gräset, lyssnar till fåglarnas sång. Löven som spelar i träden gladde nog Adam en gång.
Bäcken som porlar i skogen, regnet som slår på vårt tak; det är musik som kan få en sorgsen människa glad.
Gud gav oss livet som gåva, skapade växter och djur. Herren vår Gud vill vi lova för sommarens dofter och ljud.
Nu är det härligt att leva. Nu är det tid för musik. Nu vill vi sjunga och spela sommarens solmelodi!
 
 
Under försommaren hade vi i Kvinnor för Mission trevligt besök från både Zimbabwe och Swaziland. Det var sex kvinnor som började sin Sverigevistelse med några dagar i Uppsala, men som sedan fick fara ut i vårt avlånga land två och två. Mer om deras besök finns att läsa på andra platser på vår hemsida. Själv lärde jag mig att än mer uppskatta våra sjöar, älvar och bäckar när jag såg deras fascination inför tillgången på vatten bakom snart sagt varje buske här i Hälsingland. Projektet ”Kvinnor möter Kvinnor” är väl värt att fortsätta.
 
Midsommarhelgen har för mig varit fylld av musik såväl profan sådan, som i kyrkan. Gudstjänstfirandet har skett på både hembygdsgårdar och i kyrkorum.
 
Vi svenskar tycker om kopplingen mellan sommar och ledighet, men mina asylsökande vänner tycker att ledigheten blir alldeles för lång. Tiden blir både tråkig och orolig, när lektionerna i svenska tar paus. Vi kör annars studiecirklar i svenska på det sociala arbetsintegrerade företag, Kalahari, där jag tillbringar det mesta av min lediga tid. Dom längtar efter att få börja lektionerna igen.
 
Hoppas att många av er som läser rundbrevet har möjlighet att delta i höstens missionsdagar i Uppsala den 23-24/9. Då får vi bl.a. ta del av erfarenheter från Etiopien, Colombia och Burma. Detaljerat program finns på hemsidan.
 
Ordförandekonferens har vi i Oskarshamn den 22-23 oktober. Se till att två personer från varje lokalavdelning reserverar dagarna, så de kan deltaga.
 
Så önskar jag er alla en trevlig fortsättning på sommaren.
 
Anna-Lena Arousell Berglund