Rundbrev till Kvinnor för mission - november 2015

Kärlek från vår Gud flödar till oss ut som en källa, frisk och ren.
I dess vatten klart, stilla underbart glimmar livets ädelsten.
Kärlek från vår Gud som en smyckad brud kommer ljuvlig till oss ner.
Öppna blott din famn, kom i Jesu namn! Himlens glädje den dig ger.
Kärlek från vår Gud är det stora bud. Intet större finns än den.
Bliv däri alltid, och du har Guds frid, ty Gud själv är kärleken. (Psalm 29:1-3)


Senast jag skrev ett rundbrev till er alla var det vår och vårsolen började värma upp jorden. Idag känns det att hösten har kommit. Det regnar och är lite småkyligt ute, men här inne på Kalahari, som jag så ofta pratar om, har vi det varmt och gott. Vi har så smått börjat plocka fram adventsstakar och julprydnader som ska försäljas i vår butik.

Jag har varit lite ur slag några veckor, efter ett allt för närgånget möte med en stor älgtjur, som själv blev illa skadad och som totalförstörde min bil, men nu börjar jag fungera igen, mycket tacksam för att jag lever och kan vara i farten igen.

Liksom på många andra orter påverkas min lilla plats på jorden mycket av de stora flyktingströmmarna. Vi har ett transitboende i en nyss nerlagd skola och där är nu den sjunde gruppen på bort emot 50 personer just inkvarterad. ”Min” personal på Kalahari sköter städningen och jag ser på dem, att de nu inser att flykt pågår på riktigt. Det är inte fråga om äventyrsprogram på TV, utan det handlar om riktiga människor och om små barn, som står utan precis allting. Röda Korset har lokalt tagit på sig ansvaret att fördela kläder och leksaker till dem som kommer, men vi från kyrkan, Kalahari och allmänheten i stort, hjälps åt med att förse RK med de kläder, skor och leksaker som behövs.

För några veckor sedan hade Kvinnor för mission en ordförandeträff i Oskarshamn. En fin helg med god gemenskap. Läs mer om träffen på vår hemsida.

Nästa träff vi planerar för är årsmötet. Det blir i Halmstad den 5 mars 2016. Tänk på att välja ombud till årsmötet. Har ni något ni vill motionera om, så är det dags att börja formulera motionerna nu.

Vi planerar också för en ordföranderesa till Zimbabwe under 2016 med återbesök i samband med Världens Fest 2017, då vi ev. också kan ta emot någon gäst från Swaziland. En ordförandesamling hemma i Sverige, 2016, planerar vi också för. Eventuellt träffas vi då i Östersund.

Som vanligt vill vi ha in verksamhetsberättelser och medlemslistor till riks för detta år också.
Adress dit dessa ska skickas är: Kvinnor för mission, Svenskakyrkan, 751 70 Uppsala

Tyvärr har vi inte kunnat ta fram några scarves med tillåten logga och till rimligt pris, men vi har några andra idéer som vi vill testa i samband med årsmötet.

En glädjekälla för oss i styrelsen är att vi kan bidra med medverkan i de lokala föreningarnas program. Senast har Agneta Jürisoo varit i Sundsvall och Uppsala. Jag har haft förmånen att få gästa Visby. Hör av er till någon av oss som ingår i styrelsen om ni vill ha besök.

Så får jag önska er alla en välsignad advents- och juletid!


Anna-Lena Arousell Berglund