Rundbrev till Kvinnor för mission - december 2013

Advent är mörker och kyla, på jorden är krig och kallt
Man drömmer om fred och om vänskap, men bråkar och slåss överallt

Advent är mörker och kyla. Vi tänder ett ljus och ber:
Förbarma Dig Gud över jorden, all nöd all förtvivlan Du ser.

Advent är väntan på Kristus: Kom Herre, kom hit i tid.
Och lär oss ta hand om varandra och leva tillsammans i frid.
(text Margareta Melin)

Det är en märklig värld vi lever i, när vi ser hur ondskan har fått fritt spelrum. Jag brukar ofta lyssna på morgonandakten i radio, med efterföljande väderrapport och nyhetssändning. Varje dag matas jag med nya katastrofer från olika håll i världen. Demonstrationer, där unga människor skjuts till döds, helikoptrar som störtar in i hus där många människor finns, tak som rasar ner i stora köpcentran, flyktingvågor från krigszoner och kidnappade reportrar. Listan kan göras hur lång som helst. Lidandet och sorgen tycks oändlig.
Mitt i allt detta tunga och svåra tänds ändå hoppets ljus och vi får börja ett nytt nådens år tillsammans med Jesus, som kommer till oss vapenlös men starkare än alla världens makter.

I fredags stöpte vi ljus, på vårt sociala företag ”Kalahari” här i Harmånger. Det är fantastiskt att se ljuset växa fram från den tunna sladdriga veken till dess att ljuset står i ljusstaken sidanlen och rak, färdig att lysa upp det mörkaste rum.
Det är också härligt när man får se människor som varit med om de djupaste lidanden få nytt självförtroende och ny kraft att möte morgondagen.

Nu får vi i ”Kvinnor för mission” gå in i det nya kyrkoåret med glädjen över att på vårt sätt sprida ljus och lindra lidande bl.a. genom att stödja de projekt som vi prioriterar just nu, nämligen:
P129 Zimbabwe/Thusanang,
P 41 Bangladesh/De fattigaste får en chans
P190 Tanzania/För ett liv utan smärta
P150 (Hongkong)Kina/Hjälper gästarbetare ur en svår situation
2014 kommer ett nytt projekt, Swaziland/Mentormothers
Dessutom kan vi stödja Philaniprojektet i Sydafrika genom att köpa deras varor till våra basrer

Vi har en del praktiska saker som behöver göras så här i slutet av året. Medlemslistor och årsrapporter måste skickas in till riksorganisationen, annars får vi inga pengar till den fortsatta verksamheten.

Ombud till årsmötet i Oskarshamn den 1/3 ska väljas.

I vår får vi besök från Zimbabwe, av tre kvinnor, Mrs Effina Dube, Mrs P Ndlamini och Mrs Progress Ncube som ska få titta lite närmare på svenska kyrkans diakonala arbete och delta i världens fest i Karlstad. Detta som en uppföljning av tidigare besök i projektet ”Kvinnor möter kvinnor.”

Ni vet väl om att ni har möjlighet att få besök av någon inspiratör på era träffar på riksorganisationens bekostnad. Gå in på hemsidan http://www. medformare.se eller på bifogad fil så hittar ni namn på personer villiga att åka ut och berätta om sina erfarenheter.

Så får jag önska er alla en välsignad advents och jultid.


Anna-Lena Arousell Berglund
Ordf.