Ordförandekonferens Oskarshamn 26 september 2015
Ta mig till havet...

Med olika färdmedel tog vi oss till Oskarshamn, staden vid vattnet.
Vatten; var temat för årets Ordförandekonferens.
Representanter från lokalavdelningarna blev inkvarterade i stans gamla Badhus – numera Hotell Ett.
Vi började lördagen i Kristinebergskyrkan med att ta emot livets vatten av prästen Jonna Hennig.

Efter en stärkande kopp kaffe gick vi över till Garderoben, Oskarshamns secondhandbutik, för information om verksamheten som är handledning och språkpraktik utöver försäljning.
Tillbaka i kyrkan gav Carina Duvlund information om församlingens språkcafé med volontärer samt om hur de hanterar EU-medborgarna som finns utanför stans affärer.

Birgitta Grimheden som varit i Zimbabwe under många år och var den som var med när Thusanang startade berättade om starten och sin tid som koordinator för projektet. Agneta Jürisoo tog vid i såväl Zimbabwe som hos oss i berättandet om Thusanang, som nu pågått i 24 år. Ordet betyder: Kom låt oss hjälpas åt.

Vi hjälptes åt med förflyttning till församlingshemmet i innerstan, där lunchen stod förberedd för oss. Nästa intressanta föredrag höll prästen Katarina Hedqvist i. Hon och hennes man Magnus har under sex år arbetat i Costa Rica.
Resten av eftermiddagen delade vi våra erfarenheter från vårt lokala arbete i kretsar och lokalavdelningar.
Eva Noreborg redogjorde för de krav som Mucf (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) har på föreningar som söker pengar.
För vår del ska det framgå att vi arbetar för att stärka kvinnors ställning.
Efter helgmålsbönen gjorde vi en kortare paus innan vi samlades på Badholmen, en restaurang vid vattnet, för att inta dagens middag: Fisk.
Eftersom vi var vid havet sjöng vi lite båtlåtar tillsammans.
Här slutade egentligen konferensen men de flesta stannade kvar och deltog i högmässan, kyrkkaffet och en gemensam lunch i församlingshemmet före hemresan.