Cecilia Inghammar Stripple

Dag 1

Vi sänker oss ner mot Johannesburg
Vi tas emot på flygplatsen i Bulawayo
Mottagning på stiftskansliet
Ankomst till North End Lodge i Bulawayo
Förberedelser inför morgondagens möte kring Frälsarkransen

Resan till Zimbabwe

"Till slut kommer vi i säng, trötta och omtumlade av alla intryck."

Torsdag, 28 juli 2011

Jag vaknar till i flygstolen och njuter av den fantastiska gryningen utanför flygplansfönstret. Somnar om, vaknar till nästa gång och ser en sol gå upp! Somnar om. Vid 7-tiden väcks vi och det blir rörelse i planet. Vi blir serverade en mycket bra frukost! Landar i Johannesburg 8.50 dvs 30 min försenade. Vi går och går och går på flygplatsen, mellanlandar i tax-free shopen där en del av oss handlar, sen går vi vidare till gaten. Efter viss förvirring hamnar vi ombord på planet till Bulawayo. Men det uppstår ett tekniskt problem, vi får gå ur, buss till gaten, vänta, ny buss till nytt plan och slutligen kommer vi iväg. Vi bjuds på rejäl smörgås, öl och kaffe, det blir vår lunch.

På flygplatsen möts vi av en stor trupp från kyrkans ledning, ledd av biskopen. Eftersom vi är försenade har de fått vänta länge på att vi skall landa. Sen får de vänta ännu en timme eller två på att vi skall komma igenom gränskontrollen. Vi måste ansöka om visum (och betala) och allt sker för hand, med en tjänsteman som skriver, en som kollar och så en som kollar igen. Sen är det tullen. Vi får öppna våra väskor och sen försöka stänga dem igen, vilket inte är helt lätt. En av oss har med sig sjukvårdsutrustning och trots att det är en gåva måste hon ändå betala tull för att komma igenom.

Nu äntligen får vi träffa alla de som finns på flygplatsen för att välkomna oss. Det blir många välkomstkramar. Men eftersom vi nu är flera timmar försenade så ger vi oss snarast iväg Vi åker till stiftskansliet med en mini-buss, som skall vara vår transportmöjlighet under våra veckor i Zim. Vi undrar hur vi skall få plats i den, som vi ser det rymmer den inte oss alla 12, och absolut inte våra väskor. Men väskorna fraktas med lastbil och vi "knör" in oss.

Vi åker till "Stiftskansliet". Där möter oss ännu fler. Presentation av alla och vi bjuds på lite fika, chips, te mm. Efter en stunds samvaro körs vi till lodgen där vi skall bo de närmas te dagarna. Kommer till North End Lodge vid 17.30. Vi får dubbelrum, de flesta med dusch o toa på rummet. Vi packar upp och installerar oss. Äter middag "hemma" kl 19.00.

Rätt så trötta efter ett dygns resa förbereder vi morgondagens arbete med pärlor och Frälsarkransen. Till slut kommer vi i säng, trötta och omtumlade av alla intryck.
 

Tillbaka      |     Dag 2

Cecilia Inghammar Stripple