En resumé från årsmötet i Oskarshamn 1-2 mars 2014

Till ett dimhöljt Oskarshamn kom de med buss, tåg och båt för att dela gemenskapen under 2014 års ärsmöte för ”Kvinnor För Mission – riks”.

Under lördagen den 1 mars var vi på folkhögskolan där skolprästen Jonas Johansson började dagen med morgonbön i Ceciliakapellet. Innan vi förflyttade oss berättade Jonas om folkhögskolan och Barbro Kreutz berätta lite om Oskarshamns historia.

I skolans entré kunde vi registrera oss och köpa lotter innan vi drack förmiddagskaffe, vilket var tillfälle för nya bekantskaper. Styrkta till kropp och själ gick vi till konferens avdelningen och Axel Munthesalen där det glada gänget damer tog sig an årsmötet och dess val. Anna-Lena Arousell-Berglund omvaldes till ordförande. Maria Leijman hade valt att avstå omval men övriga omvaldes Eva Noreborg, Carina Duvlund, Agneta Stojkovic och Berit Åhlander. Ny i gänget är Monika Kellerdal från Halmstad. Efter lunchen fick vi glädje att lyssna till Lena Aspfors som berättade om Kina och sitt uppdrag där.

Under eftermiddagen delade vi upp oss för samtal om Framtiden. Det blev samtal om såväl riks, som lokal verksamhet. En del handlade om hur vi sprider information till andra i vår omgivning, tex på församlingarnas hemsidor.

I församlingshemmet tog prästen Lina Bengzon och organisten Ruth Svensson emot oss samt ledde helgmålsbönen. Församlingens värdinna Jenny Sandgren hade dukat borden i lilla salen och det blev både gott och trevligt. Vi fick oss en liten historielektion om Oskarshamnssonen Axel Munthe av Rose-Marie Edinius. En glad och innehållsrik framställning.

Carina Duvlund avrundade kvällen med en kort aftonbön.

Söndagen den 2 mars firade vi högmässa i Oskarshamns kyrka ledd av Jonna Hennig.
Ruth Svensson ledde kyrkokören. Vi fortsatte vår gemenskap i församlingshemmet med lunch och semla. Det var ju trots allt Fastlagssöndagen. Vi fick en presentation av församlingen av kyrkherde Magnus Wihlborg och kyrkorådets ordförande Rose-Marie Probelius-Seger.

Anna-Lena tackade alla för dessa dagar och för den fina gemenskapen. Sedan spreds vi som för vinden, några med båt andra med buss, alla lika glada.