Rundbrev till Kvinnor för mission 2017-11-13

Lov, pris och ära vare dig, O Gud, att från det höga
Du vakar dag och natt på mig Med nådigt fadersöga
Giv mig din Ande, att jag må, Till gagn för mig och andra,
Med trohet dina vägar gå. Och i din fruktan vandra.
 
De här raderna är hämtade ur psalm 455 i den gamla psalmboken, av konungen gillad och stadfäst år 1937. Den är skriven av Martin Brunnerus (1627-1679) Nämnde Martin föddes i Harmångers prästgård och blev så småningom teologie professor i Uppsala. Gården han föddes i är nu flyttad till hembygdsgården i Harmånger sedan många år, men på platsen där den stod finns nu en annan fd prästgård som numera gör tjänst som arbetsplats och mötesplats för Kalahari ekonomisk förening. Det är lite häftigt att känna historiens vingslag när man bläddrar i en gammal bok och rör sig på mark där många sjungit lovsång långt innan man själv fanns med.
Senast jag skrev ett rundbrev till er alla var det midsommar. Idag känns det att vintern är i antågande. Det är halt och det känns att dubbdäcken behövs när jag är ute och far, men här inne på Kalahari, har vi det varmt och gott. Vi har så smått börjat plocka fram adventsstakar och julprydnader som ska försäljas i vår butik. Om en och en halv vecka har vi julmarknad.
För några veckor sedan hade Kvinnor för mission en ordförandeträff i Oskarshamn. En fin helg med god gemenskap. Våra samtal kretsade delvis kring Luther, men också kring våra lokalavdelningar och kring besöken från Zimbabwe och Swaziland som vi hade i våras.
Nästa träff vi planerar för är årsmötet. Det blir i Visby den 17-18 mars 2018. Tänk på att välja ombud till årsmötet. Har ni något ni vill motionera om, så är det dags att börja formulera motionerna nu.
Vi planerar också för en resa till Swaziland för tre personer under 2018. De sex kvinnor som var här i våras tänker sig en återträff där. Vi hoppas på att den träffen blir av och att några kvinnor härifrån kan ansluta.
Som vanligt vill vi gärna ha in verksamhetsberättelser och medlemslistor till riks i år också. Adressen dit dessa ska skickas är: Kvinnor för mission, Svenskakyrkan, 751 70 Uppsala  
En glädjekälla för oss i styrelsen är att vi kan bidra med medverkan i de lokala föreningarnas program. Tack vare pengar från MUCF är det möjligt.
Så får jag önska er alla en välsignad advents och juletid!
Anna-Lena Arousell Berglund