Rundbrev till Kvinnor för mission 2019 05 02

Likt vårdagssol i morgonglöd gick Jesus fram ur natt och död till liv förutan like
därför så länge världen står det efter vinter kommer vår också i andens rike.

Vi har firat påsk och än en gång påmint oss om Jesu lidande och död, men också om hans uppståndelse och olika möten med kvinnorna vid graven och lärjungarna. Livet som segrar över döden.

Om jag hade skrivit det här brevet igår, på 1:a maj skulle jag ha skrivit att nu är vintern över för denna gång. Valborgsmäss firade vi en ljummen vårkväll med kase vid Röstabadet i Harmånger. Trots att ån var på gränsen för översvämning var det torrt i marken och vi fick användning för vattnet i ”sockerbiten” och de medtagna hinkarna när fjolårsgräset fattade eld. Men nu är det den 2:a maj och snön faller med stora ”lappvantar”. Jag som börjat gå barbent i sandaler och utan jacka, har fått plocka fram skinnjackan och promenadskorna igen och huttrar i alla fall när jag ger mig ut. Minst sagt snabba förändringar. Hoppas bara att inte alla fina knoppar fryser bort. Knopparna som redan börjat att på sitt vis, visa livets seger över döden.

För några veckor sedan var det årsmöte för Kvinnor för mission i Oskarshamn. Trivsamma dagar med goda möten och nu planerar vi som bäst för att vara värdar för tre kvinnor från Zimbabwe och tre kvinnor från Eswatini. Eswatini hette förut Swaziland. De här kvinnorna kommer till Sverige veckorna 35 och 36. Alla sex tas först emot i Uppsala, men delas sedan upp två och två. Två far mot västkusten, Göteborgs stift och värdskap från Halmstad. Två far mot Gotland, Visby stift och Oskarshamn, Växjö stift. Två åker Norrut, Östersund, Sundsvall, Härnösands stift och Harmånger, Nordanstigskustens församling i Uppsala stift får besök. Detaljprogrammet ska vi försöka få till vid styrelsemötet om c:a två veckor. Besöket kommer att avslutas på ”Göra skillnad-dagarna” i Uppsala 6-8 september.

En glädjekälla för oss i styrelsen är att vi fortfarande kan bidra med medverkan i de lokala föreningarnas program. Tack vare pengar från MUCF är det möjligt. Hör av er till Eva Noreborg eller till mig, Anna-Lena, om ni behöver bidrag till kostnaden för något program.

Så får jag önska er alla en skön vår och sommar. Jag hoppas att vi får mötas på ”Göra skillnad” eller på de traditionella Missionsdagarna i Uppsala den 21-22 september, eller varför inte på ordförandeträffen i Östersund 8-10 november. Det finns många fina möten att se fram emot.

Många varma hälsningar
Anna-Lena Arousell Berglund