Rundbrev till Kvinnor för mission - november 2016

Storuman 2016-11-04


Änglarna sjunger i himlen, Halleluja.
Glädjen blir stor när Guds Ande väcker och styrker vår tro.
Änglarna sjunger i himlen, Halleluja.
Glädjen blir stor när vi söker leva som Frälsaren lär.
Änglarna sjunger i himlen, Halleluja.
Glädjen blir stor när Guds kärlek bryter igenom hos oss.
Änglarna sjunger i himlen, Halleluja.
Änglarna, sången och glädjen väntar oss hemma hos Gud.
Halleluja, Halleluja, Halleluja, Halleluja. Psalm 333

Nu, när det är dags för ett rundbrev igen, befinner jag mig i ett vintrigt Storuman. Min äkta hälft vikarierar här några veckor som präst i Stensele församling och för ett par dagar sedan åkte jag buss, tåg och sedan buss igen för att komma hit. Resan tog c:a 10 timmar och jag kunde konstatera att vi lever i ett mycket avlångt land, med många vackra vyer. Blå vägen längs Ume älv bjuder på stor skönhet.

Igår följde jag med på en syföreningssamling och fick där tillfälle att berätta om Kvinnor för Mission, reseminnen från Zimbabwe och projektet ”Kvinnor möter kvinnor”. Det är roligt att möta engagerade grupper som ställer frågor och vill veta mer.

Nu stundar allhelgonahelgen med ljuständning och körsång på många håll i vårt land. Jag tror vi behöver lågorna som både lyser och värmer, liksom vi behöver både sången och musiken.

För några veckor sedan hade KFM ordförandeträff, denna gång i Östersund. Lokalavdelningen där hade ordnat allt det praktiska. Kerstin Pihl talade om: Kvinnors roll i freds och försoningsarbete. Till denna programpunkt kom också många intresserade Östersundsbor.

Inför nästa år planerar vi för årsmöte i Sundsvall (18-19 mars).
Vi fortsätter utbytet med Zimbabwe och bjuder in tre kvinnor därifrån till ett par veckor i Sverige, som avslutas med Världens Fest i Västerås. Vi bjuder också in tre mentormammor från Swaziland på samma program.

Som vanligt vill vi ha in verksamhetsberättelser och medlemslistor till riks i år också. Adress: Kvinnor för mission, Svenska kyrkan, 75170 Uppsala

Inför Zimbabweresan tog vi fram en ljusblå scarf med logga, som den som är intresserad av kan beställa hos mig (anna-lena.berglund@svenskakyrkan.se) Den kostar 100:-

Om någon lokalavdelning vill ha besök från någon ur styrelsen eller av någon som kan berätta från de projekt som vi stöder, så har vi möjlighet att hjälpa till med kostnaderna via de pengar som vi får från MUCF.

Adressen till vår hemsida är: medformare.se

Med önskan om en välsignad advents och juletid.

Anna-Lena Arousell Berglund (ordf.)